Gezicht vanuit tuin Gedempte Burgwal 34, Den Haag (Op Kunstb 1965)

Artikelnummer: CO 1516.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Bartholomeus Johannes van Hove genaamd Gezicht vanuit tuin Gedenpte Burgwal 34, Den Haag opgenomen in jaargang 1965 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Hove, Bartholomeus Johannes van

Bartholomeus Johannes van Hove werd op 28 oktober 1790 in De Haag geboren als zoon van Hubertus van Hove en overleed daar ook op 8 november 1880. Hij was de vader van Huib en Johannes van Hove en de grootvader van Bart van Hove. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgde er (teken)lessen bij onder andere Joannes Henricus Albertus Antonius Breckenheijmer en Hubertus van Hove. Later was hij zelf leraar van Carel Jacobus Behr, Petrus Au...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hove, Bartholomeus Johannes van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht vanuit tuin Gedempte Burgwal 34, Den Haag (Op Kunstb 1965)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.