Glazen roemer met theekistje

Artikelnummer: k2 214.006
Onderwerp:

Het moet een genoegen geweest zijn om Mesdag en zijn vrouw Sientje in hun huis / atelier aan het werk te zien! Mesdag zelf werkend op grote doeken of houten platen in olieverf aan prachtige zeestukken en zijn vrouw Sientje die de meest (k)(p)rachtige stillevens – subtiel aquarellerend op een bescheiden stukje tekenpapier – te voorschijn toverde. Wat moet dat een contrast zijn geweest!

Afmetingen 32 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Mesdag-van Houten, Sientje

Geboren als Sientje van Houten in Groningen op 23 december 1834 en gestorven in Den Haag op 20 maart 1909. Sientje trouwde met Hendrik Willem Mesdag op 23 april 1856. Sientje had ook een zeer begaafde, kunstzinnige zuster, Anna Margareta van Houten. Sientje was autodidact maar volgde wel lessen bij Johannes Christiaan d'Arnaud Gerkens en Harriet Lindo. Haar man volgend, schilderde zij zowel in Brussel, Den Haag, Scheveningen en Oosterbeek. Naast etsen, schilderde, aquarelleerde en teken...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag-van Houten, Sientje.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Glazen roemer met theekistje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.