Grachtenpand

Artikelnummer: CO 030.001

In de schaduw van Roodenburg? Of van Marius Janssen? Of wellicht meer in zijn eigen schaduw! In ieder geval denken we niet onmiddellijk aan de etser Bongers maar veel eerder aan de schilder Bongers, de schilder van marines, havengezichten, stillevens en portretten. Maar hier blijkt overduidelijk dat Bongers ook grafisch zijn mannetje stond. Op de ets zien we het gemeenlandshuis van Delfland (voorheen De Huyterhuis, Oude Delft 167).

Afmetingen 31 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bongers, Berend Adrianus

Berend Adrianus Bongers (naamvarianten: Berend Bongers, Bernard Bongers) werd op 2 juli 1866 in Den Haag geboren en overleed op 7 november 1949 in Delft. Bongers volgde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag een opleiding. Hij werd later zelf weer de leraar van Henriquetta Ahrens, Jean Louis Bron, Louis Bron, Steef Geerling, Jan Jansen, Piet Kramer, Cor van Oel, Leo Petro, Hendrik Schaap, Leendert Scheltema, Agnes van Stolk en Bas van der Veer. Bongers was als kunstenaar onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bongers, Berend Adrianus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grachtenpand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.