Grafiek en tekeningen MC Escher

Artikelnummer: BI 999.762
Onderwerp:

In deze uitgave legt Escher zelf uit hoe hij kwam tot zijn ideeën voor en uitvoering van de vele tekeningen en grafiek die in de loop der jaren aan zijn brein zijn ontsproten.

Met name schetst Escher hoe zijn vaak sluwe vermengen van subjectieve visuele waarnemingsvermogens van kijkers samen met het toepassen van wiskundige trucjes hebben geleid tot zijn fantastische producten.

Zie ook nummer BI 999.761.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Escher, Maurits Cornelis

M.C. Escher (naamvariant: Maurits Cornelis Escher; monogram MCE) werd op 17 juni 1898 in Leeuwarden geboren en overleed op 27 maart 1972 in Laren Nh.. Escher volgde kunstzinnige opleidingen bij E.W. van der Haagen (o.a. linoleumsnijden), aan de Technische Hogeschool in Delft (niet voltooid) en aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem. Hij was leerling bij Samuel Jesserun  de Mesquita en oefende later zelf grote invloed uit op Jan Giesen. Als kunstenaar w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Escher, Maurits Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grafiek en tekeningen MC Escher'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.