Kunstenaar:Veth, Cornelis

Grafische kunst en samenleving

Artikelnummer: CO 483.018

Cornelis Veth opent met zijn inleiding ‘Grafische Kunst en Samenleving’ deze boeiende uitgaven van de Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst naar aanleiding van hun nakende veertigjarige bestaan in 1949.

Bijzonder aan deze uitgave zijn niet alleen de inhoud en de illustraties maar zeker ook de houtgravures van Thijs Mauve (titel- en sluitvignetten). Ook de gekozen illustratie zijn meer dan de moeite van het bekijken waard. Enkele (foto)voorbeelden – die we ook bij de betreffende kunstenaar nogmaals behandelen – zijn die van Thijs Mauve, Theo van Hoytema, Jeanne Bieruma-Oosting, Dirk van Luijn en Jan Veth. Zij onderstrepen niet alleen de kracht van de titel van deze publicatie van Cornelis Veth maar bewijzen ook de vitaliteit van grafische Nederland.

Daarnaast zijn ook de andere voorbeelden bijgevoegd.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grafische kunst en samenleving'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.