Kunstenaar:Winkel, Antoon

Griekse windmolen

Artikelnummer: CO 017.002
Onderwerpen: ,

Als ‘jongerman’ trok Antoon Winkel na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (en studie in Frankrijk) eerst naar Italië en daarna naar Griekenland. Verder is bekend (zie Scheen) dat hij vanaf 1947 als kunstenaar uitsluitend in Dordrecht werkzaam was. Het is dus gerechtvaardigd om deze aquarel te dateren in de periode 1939-1946. Ook het landschap duidt op die periode (Griekse molen in een Grieks landschap).

Afmetingen 52 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Winkel, Antoon

Antonius Hendricus (Toon) Winkel werd op 30 mei 1923 in Rotterdam geboren en is overleden op 23 februari 1989 in Dordrecht. Winkel volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en daarna volgde hij ook nog een opleiding aan de Parijse Académie. Antoon werd zelf later docent aan de Haagse Akademie van beeldende kunsten. Winkel zwierf aanvankelijk door de nodige landen (Nederland, Frankrijk, Italië, Griekenland) en vond later zijn rust in Dordrecht...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Antoon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Griekse windmolen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.