Kunstenaar:Ritsema, Coba

Groene rok (Op Kunstb 1962)

Artikelnummer: CO 467.004
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Coba Ritsema genaamd Groene rok  opgenomen in jaargang 1962 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Stroming

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Ritsema, Coba

Jacoba Johanna (Coba) Ritsema (zij signeerde als Coba Ritsema; monogram: CR) werd op 26 juni 1876 in Haarlem geboren en overleed op 13 december 1961 in Amsterdam. Ze was een dochter van de kunstenaar C. Ritsema (1834-1916) en de zus van de kunstenaar Jacob Ritsema (1869-1943. Ze volgde opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam (ref. Derkinderen). Ze kreeg daarnaast in het bijzonder les van August Allebé, George Hendri...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ritsema, Coba.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Groene rok (Op Kunstb 1962)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.