Groothoofd vanaf de Merwedekade

Artikelnummer: CO 012.170

Van der Avoort ‘ontdekt’ het schildergenieke Dordtse Groothoofd opnieuw maar nu vanaf de Merwedekade. Op de voorgrond het beroemde Bellevuehotel maar dan bezien door de bril van de kunstschilder. Vele schilders gingen hem voor maar dan altijd van óf de rivierzijde óf vanaf het Bolwerk. Fantastisch ook zijn de kleuren die door de opkomende zon worden veroorzaakt in de ogen van deze kunstenaar. Er zijn maar weinig hedendaagse schilders met de ongebreidelde fantasie van Herman Van der Avoort. Het maakt elk kunstwerk van hem ongekend verrassend.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Groothoofd vanaf de Merwedekade'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.