Kunstenaar:Dicke, Otto

Grote Kerk Dordrecht

Artikelnummer: COL 060.016

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de N.V. Drukkerij ‘De IJssel’, Deventer (zie de tweede foto als zomerzegelansichtkaart). Een terecht initiatief, want het werk van Otto Dicke boeide en boeit nog steeds velen. Vooral zijn manier van tekenen zal door eenieder als spannend  worden beleefd. Waar het werk zelf zich bevindt, is ons niet bekend (de erven Dicke?).

Afmetingen 15 × 10.5 cm
(Ansicht)kaart

kleur, niet gelopen

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Ansichtkaartcode

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote Kerk Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.