Grote Kerk van Dordrecht getekend vanaf de Nieuwe Haven-zijde

Artikelnummer: CO 055.003

Andermaal een prachtige tekening van één van de fraaiste Dordtse havens, de Nieuwe Haven,  met op de achtergrond de statige Grote kerk.

Afmetingen 27 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Dalen, Jan van

Niet geheel duidelijk is het om welke 'Jan van Dalen' het hier gaat. In de RKD-database wordt een Van Dalen vermeld die vanaf 1990 in Rotterdam werkzaam was. Veel waarschijnlijker is het dat het hier handelt om Jan van Dalen die een tijdgenoot en kunstcollega van M.P. Reus was. Jan van Dalen en Marinus Reus waren beide lid van de Dordtse Kunstkring. Geen verdere gegevens van Van Dalen voorhanden.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalen, Jan van.

Dalen, Johan van

Johan van Dalen. (pseunoniem  van John Winthrop Hackett) werd geboren op 5 november 1910 te Geelong in West-Australië en was een zoon van Sir John Hackett, een vooraanstaand Australische rechter en eigenaar van twee Australische kranten. Na het verlaten van de lagere school ging hij naar London Central Art School, waar hij een opleiding volgde als kunstschilder. Vervolgens ging hij naar het New College in Oxford, waar hij afstudeerde en promoveerde tot doctor in de letteren. Nadat hij w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalen, Johan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote Kerk van Dordrecht getekend vanaf de Nieuwe Haven-zijde'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.