Grote schelp

Artikelnummer: CO 880.013
Onderwerp:

Schelpen blijven altijd wonderlijke,  dierlijke bouwsels. Zowel qua vorm, structuur als kleur. Voor d’oprechte kunstenaar een uitdaging om schelpen realistisch vast te leggen; bijna bij wijze van vakbekwaamheidsproef. Dit is Egelien Reitsma-Valença hiermee dan ook prima gelukt. Ze schroomde zelfs niet daar waar er sprake is van meerwaarde haar ets aquarellistisch extra aan te zetten. Kortom een bijzonder druksel!

Afmetingen 32.2 × 24.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets, aquatint

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.b., naam voluit, r.o.

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Reitsma-Valença, Engelien

Engelien Reitsma-Valença [naamvarianten: Engelina Reitsma, Engelina Reitsma-Valença, Engelina Reitsma-Valensa, Engelina Valença, Engelina Valensa; signeerde daarna als (omdat zij in 1917 trouwde met mr J. Reitsma) E.Reitsma-Valença of monogrammerde als ERV of E.R.V.] werd op 3 mei 1889 in Amsterdam geboren en overleed op 11 juli 1981 in Doorn. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Teekenschool voor Kunstambachten en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Onder ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reitsma-Valença, Engelien.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote schelp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.