Guitenstreken van Pim, Piet en Puckie

Artikelnummer: CO 963.101

Louis Raemaekers illustreerde, schreef en ‘vertelde‘ dit (kinder)boek voor de ‘uitgever’ Hollandia Drukkerij, Baarn. Stichtelijk en toch vrolijk geschreven met een forse knipoog naar de (jeugdige) lezer. Ondanks de compactheid van dit strekenboek zijn er twee stoute en een algemene boodschap te onderscheiden: stout en stiekem(I. Hoe zij uit school bleven en II. Hoe hun het roken bekwam) en stichtelijk. Ofschoon ongebruikelijk op onze website hebben we niet alleen de tekeningen van Louis Raemaekers gekopieerd en toegevoegd maar ook de verbindende teksten omdat deze onlosmakelijk met de tekeningen zijn verbonden.

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie, gedicht / liedje / gezang

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef), drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, , ,

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Raemaekers, Dr Louis

Louis Raemaekers (naamvarianten: Louis Ramaekers, dr Louis Raemaekers; monogrammeerde als LR) werd op 6 april 1869 in Roermond geboren en overleed op 25 juli 1956 in Scheveningen. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Tekenacademie in Brussel. Hij was onder andere leerling bij Ernest Blanc-Garin, Johan Roeland de Kruyff en Theo Molkenboer. Later (als leraar kunstnijverheid en tekenleraar aan de Ambachtsschool in Tilburg...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raemaekers, Dr Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Guitenstreken van Pim, Piet en Puckie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.