Kunstenaar:Hendriks, Arend

Handleiding voor het etsen op koper en zink

Artikelnummer: CO 565.005
Onderwerpen: ,

Een uniek studieboek – ontwikkeld en geschreven door de vakman / etser Arend Hendriks zelf in zijn hoedanigheid als leraar aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag – met een 30-tal voorbeelden / afbeeldingen van vooral hemzelf (onder andere zelfportret en marktpubliek) maar ook van De Josseling de Jong (portret van Jacob Maris). Zie de illustraties.

Illustraties in deze publicatie: Arend Hendriks, Pieter Dupont, Maurits van der Valk, Willen Gerard Hofker, Pieter Josselin de Jong, Félicien Rops en Paterne Berrichon (= Pierre-Eugène Dufour).

(zeker als voormalig studieboek) In zeer fraaie staat.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Handleiding voor het etsen op koper en zink'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.