Kunstenaar:Roelofs, Albert

Hardwerkende vrouw

Artikelnummer: p21 581.001

Een wel zeer fraaie aquarel van Albert Roelofs. Ondanks het bescheiden kleurgebruik (en de blauwe overdaad) en zijn ‘ruwe’ uitwerking kijken we naar een portret met een zeer sterke zeggingskracht. Weinigen voor maar ook na hem waren of zijn in staat – zelfs de gelouterde  Jan Sluijters Sr. niet – om zo krachtig en tegelijkertijd met zo weinig penseelstreken vast te leggen wat gezien moet worden.

Afmetingen 44 × 54 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Roelofs, Albert

Albert Roelofs (naamvariant: Otto Willem Albertus Roelofs; signeerde als Albert Roelofs) werd op 5 september 1877 in Schaarbeek geboren en overleed op 31 december 1920 in Den Haag. Hij was gehuwd met Tjieke Bleckmann en was de broer van Willem Roelofs jr. de zoon van Willem Roelofs sr en de vader van E.T. (Giele) Roelofs. Roelofs volgde opleidingen aan de Akademie van beeldende kunsten in Den Haag, aan de Tekenakademie in Brussel en aan de Académie Julian in Parijs. Ook was hij leerling va...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roelofs, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hardwerkende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.