Haven binnenstad Brugge met stenen brug

Artikelnummer: CO 231.016

Cor Noltee’s veelzijdigheid als kunstenaar gecombineerd met zijn periodieke onrust, zijn vakmanschap en technische vaardigheden hebben een grot aantal meesterwerken en meesterwerkjes opgeleverd. Dit is zo’n pareltje. Impressionistisch en qua kleurkeuze verrassend geschilderd weet Cor Noltee treffend de sfeer van de binnenstad van Brugge in dit meesterwerkje vast te leggen.

Afmetingen 30 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven binnenstad Brugge met stenen brug'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.