Kunstenaar:Beekmans, Ad

Haven in de winter

Artikelnummer: CO 723.010

Vergelijkbaar qua eenvoud met de andere houtsnede (zie CO 723.006) in ons bezit is deze ‘winterse’ voorstelling van een haven. Om welke haven het hier gaat? In ieder geval is het een scene van ver voor de 2de wereldoorlog gezien de bijna antieke vrachtautomodellen op de voorgrond. Bijgevoegd de gelithografeerde versie van deze houtsnede. Op de litho staat vermeld ‘Gezicht op de kade vanuit het pand Appeldijk 9’. Dus deze houtsnede is zo goed als zeker in Gorinchem gemaakt.
De lithoversie werd in opdracht van interieurarchitectuur van der Plank aangeboden in 1927.

Foto is van de houtsnede (bijgevoegd de litho-versie van deze fraaie houtsnede).

Afmetingen 24 × 22 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(hout-, linoleum)snede

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven in de winter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.