Haven met baggerboot

Artikelnummer: CO 231.017
Onderwerpen: ,

De veeltekenaar, veelkunner en creatieve kunstenaar Cor Noltee zwierf niet alleen van natuurgebied naar landstreek om alles wat hij zag en de moeite waard vond vast te leggen maar had daarnaast ook oog voor de dynamiek van het dagelijkse leven, zeker in het waterrijke gebied rondom Dordrecht waar hij zovele jaren heeft doorgebracht. Dit is zo’n voorbeeld: een baggerboot ‘in ruste’ met op de achtergrond nog enkele klassieke stoomsleepboten.

Afmetingen 30 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven met baggerboot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.