Havengezicht

Artikelnummer: CO 540.001

Deze staalgravure – gemaakt door Carl Wilhelm Mieling (eigenaar van de Steendrukkerij C.W. Mieling) – van een vooralsnog onbekend werk van Weissenbruch (Ets? Olieverf?) toont andermaal de kracht van de kunstenaar Weissenbruch. Door het veilinghuis abusievelijk toegeschreven aan Jan Weissenbruch maar dat is geenszins duidelijk. Evenzogoed zou het van de hand van zijn broer Jan Hendrik kunnen zijn geweest. Maar los van deze vraag: er is hier sprake van een (graveertechnisch gekopieerd) fraai werk van de hand van een Weissenbruch gemaakt door de bekende graveur Mieling.

Gesigneerd door de graveur; geen staalgegraveerde signatuur van Weissenbruch weten te ontdekken.

Afmetingen 21 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(foto-, hout-, koper-, staal)gravure

Samenstelling collectie

Signatuur

slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Weissenbruch, Jan

Jan Weissenbruch (naamvariant: Johannes Weissenbruch; signeerde met J. of Jan Weissenbruch - in drukletters) werd op 18 maart 1822 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 15 februari 1880. Jan (Johannes) was de broer van Frederik Hendrik Weissenbruch. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam). Als leerling van Isaac Cornelis Elink Sterk, Georg Christiaan Heinrich Hessler, Cornelis Steffel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Havengezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.