Kunstenaar:Tiele, Jan

Havengezicht met boten

Artikelnummer: p19 407.004

Een fraai recht-toe-recht-aan havengezicht op Zeebrugge. Houten schepen voerden destijds nog de boventoon in de vele Noordzee vissershavens. Niet verwonderlijk want hout is eerder vriend dan vijand van zout water. De latere ijzeren vissers- en vrachtboten vergen – zo blijkt nog dagelijks – veel meer preventief en correctief onderhoud. Duidelijk is hier te zien dat een simpele kwast met teerolie (ook wel pisbakkenzwart genoemd) het belangrijkste walwerk voor vissers was, naast uiteraard het boeten van netten.

Afmetingen 25 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

Tiele, Jan

Jan Tiele (naamvariant: Jan Cornelis Tiele) werd op 9 juli 1884 in Utrecht geboren en overleed op 31 januari 1956 in Arnhem. Hij was de vader van F.J. (Floris) Tiele. Tiele volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij François Pieter ter Meulen en Nicolaas van der Waay. Tiele was als kunstenaar werkzaam in zowel Nederland (Utrecht, Amersfoort, Hattem, Leiden, Noordwijkerhout, Zierikzee, Amsterdam, Den Haag, Delft en Arnhem...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Tiele, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Havengezicht met boten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.