Kunstenaar:Dufy, Jean

Havengezicht met dorpje

Artikelnummer: p14 443.001

Misschien is dit wel één van de belangrijkste sleutelwerken van Jean Dufy! Andere pogingen van hem (onder andere de schilderijen Le Village, Montmartre rue de l’Abreuvoir, Paris Boulevard Suchet en La maison de Jean Dufy à Boussay) waren vergeleken met dit schilderij slechts vingeroefeningen om op meer kubistische wijze zijn waarnemingen in olieverf vast te leggen. Dit werk gaat echter veel verder als kubistische vingeroefening. Maar ondanks deze ‘uitstapjes’ naar het kubisme zijn de meeste van zijn werken weliswaar ‘experimenteel’ te noemen maar toch ook traditioneel. Tenslotte moest er ook worden verkocht.

Afmetingen 38 × 46 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Dufy, Jean

Jean Dufy werd geboren in Le Havre op 12 maart 1888 en overleed op 12 mei 1964 in Boussay (Indre-et-Loire). Hij was de broer van de eveneens zeer befaamde kunstenaar Raoul Dufy. Aanvankelijk had Dufy allerlei baantjes, variërend van rondreizende bediende voor een overzees importbedrijf tot secretaris op de trans-atlantische liner 'La Savoie'. In deze periode ontwikkelde zich zijn artisticiteit. Hij 'ontdekte' Matisse, Derain, Marquet, Picasso en vooral door zijn kennismaking met Matisse's ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dufy, Jean.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Havengezicht met dorpje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.