Kunstenaar:Mees, Fokko

Heerk Walling door Nine van der Schaaf

Artikelnummer: CO 047.001
Onderwerp:

Illustraties geven aan boeken altijd een extra dimensie. Een roman zal voor de lezer nog meer gaan leven door zijn illustraties. Het is tenslotte een extra genoegen om boeken te lezen die geïllustreerd zijn door gelouterde kunstenaars. Om de één of ander reden geven hun illustraties beter de romansfeer weer dan passieloze technische ‘plaatjes’. Ook in dit boek laat Fokko Mees goed merken dat hij meer is dan een technische illustrator.

 

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Mees, Fokko

Fokko Mees (naamvariant Fokko Alting Mees; monogrammeert als FM of fm) werd op 27 juli 1887 in Batavia geboren en overleed op 27 december 1968 in Aix-les-Bains. Fokko volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie Julian in Parijs. Tevens was hij leerling van Ferdinand Hart Nibbrig en Toon de Jong. Fokke Mees was als kunstenaar zowel actief in Indië (Batavia) / hist. Indonesië, Frankrijk (Parijs, Nice, Aix-les-Bains), Nederland (Den Haag) en Hong...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mees, Fokko.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heerk Walling door Nine van der Schaaf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.