Heiblok aan de Bomkade Dordrecht

Artikelnummer: p9 160.001

Een treffend beeld van de Dordtse bedrijvigheid aan de Bomkade. Deze ets geeft een perfect beeld van de stand van zaken van de natte heitechniek in de eerste helft van de 20ste eeuw. Reinier Kennedy was niet alleen met olieverf een pikeur maar zeker ook op de etsnaald, getuige deze meer dan fraaie ets. Van Reinier Kennedy is ook een litho bekend met dezelfde voorstelling (in het Dordrechts Museum te bewonderen).

Afmetingen 22 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

ets (droge naald)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.m., r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Kennedy, Reinier Willem.

Reinier Willem Kennedy werd in Dordrecht op 16 augustus 1881 geboren en overleed op 23 maart 1960 in Bergen op Zoom. Reinier volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Académie des beaux Arts in Brussel. Ook was hij leerling van Jean Delville, kreeg veel goede raadgevingen van Roland Larij, Alexander Henri Robert van Maasdijk en leerde decoratieschilderen van Arij Spoon. Kennedy werkte vooral in Nederland (Rotterdam, Dordrecht, Bergen op Zoom) en Be...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kennedy, Reinier Willem..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heiblok aan de Bomkade Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.