Heidelandschap II

Artikelnummer: CO 771.003

Helaas kan en zal niet elke kunstenaar in het nationale geheugen gegrift blijven staan. Dit geldt helaas (en voor de verzamelaars gelukkig) ook voor Joke Elias-Hartman. Desondanks verdient de autodidact Joke Elias-Hartman zeker meer waardering en aandacht. Het zij echter niet zo! Caput Ovis is dan ook erg verguld dat ze de hand heeft weten te leggen op enkele van haar werken (zie ook CO 772.002). Het zou de bekende genootschappen zoals Pulchri, het Dordtse Pictura en anderen sieren om veel frequenter aandacht te besteden aan hun (soms al vele jaren geleden) verscheiden voormalige leden. Maar zeker zou het de genootschappen die kunstontwikkeling en vrije expressie hoog in hun vaandel hebben staan sieren als ze daar geschiedenis en verleden aan zouden toevoegen.

Afmetingen 32.3 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hartman-Elias, Joke

Joke Hartman-Elias (naamvarianten: Joke Elias, J.B. Hartman-Elias, Joke Hartman, Josephine Bertha Elias) werd op 14 december 1906 in Eindhoven geboren en overleed op 12 april 2004 in Doorwerth. Of Joke specifieke kunstzinnige opleidingen heeft gevolgd is ons niet bekend. Vermoedelijk was zij autodidact. Als kunstenares was zij vooral actief in de regio's Eindhoven, Den Haag en Ede. Als schilder en tekenaar ging haar voorkeur uit naar landschappen en portretten. Joke was lid van Pu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hartman-Elias, Joke.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heidelandschap II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.