Kunstenaar:Meegeren, H. van

Heiligenvoorstelling

Artikelnummer: p8 208.001

Waarom Van Megeren deze religieuze voorstelling maakte,is niet bekend. Is het een voorstudie voor een ‘vervalsing’? Is het een ontwerp voor een glazenier om een glas-in-lood raam te maken? Is het louter een vingeroefening? Gezien zijn ‘reputatie’ van na-aper in technische zin van onder ander van Hals en Vermeer is deze pastel waarschijnlijk ook een voorstudie! Meer dan interessant is dan ook de vraag of er ‘ergens’ op de wereld in een museum of in een particuliere verzameling een olieverf deel uitmaakt van de collectie (gelabeld als van een ‘beroemde’ schilder) die sprekend lijkt op deze pastel.

Afmetingen 64 × 45 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel, potlood

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Meegeren, H. van

Henricus Antonius (Han) van Meegeren werd op 10 oktober 1889 in Deventer geboren en overleed op 30 december 1947 in Amsterdam. Als kunstenaar was Han van Meegeren 100% autodidact. Al vroeg bleek zijn tekentalent; op de middelbare school haalde hij louter negens en tienen voor tekenen. Daarnaast studeerde hij - gestimuleerd door zijn vader - bouwkunde aan de TH te Delft. In 1913 toen Han van Meegeren een eerste prijs won met een tekening voor een kerkinterieur, besloot hij om in plaats v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meegeren, H. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heiligenvoorstelling'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.