Kunstenaar:Wolbers, Herman

Hek in weiland

Artikelnummer: p20 625.001
Onderwerp:

Veel Pulchrileden zijn helaas compleet in de vergetelheid geraakt. Zo ook Herman Wolbers. Weliswaar heeft het Rijksmuseum een enkel werk van hem in depot maar daar is dan ook alles mee gezegd. Excuus is dat zijn – vooral – schilderingen van runderen zich helaas in de schaduw van zijn leermeester Elchalon Verveer bevinden. Een herwaardering van zijn werk zou zeker op zijn plaats zijn.

Afmetingen 50 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Wolbers, Herman

Herman Wolbers (naamvariant: Hermanus Gerhardus Wolbers) werd op 27 mei 1856 in Heemstede geboren en overleed op 29 december 1926 in Den Haag. Voor zover als bekend volgde hij geen specifieke kunstopleidingen maar was leerling bij Willem Vester en Anthonie Jacobus van Wijngaerdt. Wolbers was als kunstenaar werkzaam in de regio's rond Heemstede, Haarlem en Den Haag. Als aquarellist, tekenaar, etser en (huis- en decoratie)schilder zij van hem vooral genrevoorstellingen, (weide- en duin...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wolbers, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hek in weiland'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.