Helen’s Kleintjes

Artikelnummer: CO 527.023
Onderwerp:

Ofschoon Marie Neve als Amerikaanse kinderboekenschrijfster aanzienlijk minder bekendheid in het Nederlandse taalgebied genoot als bijvoorbeeld Hildebrand en Van Abcoude vond Jan Sluijters het (om den brode?) niet te min om er tekeningen en een omslagontwerp voor te maken voor haar in het Nederlands vertaalde boek (oorspronkelijk opgedragen aan haar getrouwde zuster). En hoe!
De opdracht in het boek luidt:

Iedereen weet, dat er honderd duizenden vaders en moeders zijn, en dat ieder van hen de liefste kinderen heeft, die ooit in de wereld zijn gekomen. Het is daarom, dat ik gedrongen door een gevoel van betamelijkheid, dit werkje opdraag aan

DE OUDERS  VAN DE LIEFSTE KINDEREN OP DE WERELD

en er tevens den wenk bijvoeg, dat het niet meer dan gepast is, dat ieder aan wien een werk wordt opgedragen, er een exemplaar van koopt en leest.

Wellicht lag voor Jan Sluijters Sr. in deze opdracht wel de motivatie verborgen om het werk van Neve te illustreren.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Helen's Kleintjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.