Kunstenaar:Vries, Henk de

Hendrik de Vries, dichter-schilder-tekenaar

Artikelnummer: BI 999.709

Hendrik de Vries was één van de oprichters van de Groninger Ploeg. Deze uitgave over de dromer, dichter, schilder, gek en tekenaar Hendrik de Vries werd door het Groninger Museum samen met de Bibliotheek van de Groningse Universiteit verzorgd. W.R.H. Koops (voorzitter van de Hendrik de Vries – Riek van der Zee Stichting) en F. Haks (directeur Groninger Museum) schreven het voorwoord voor deze uitgave. Burgemeester A.A.M.F. Staatsen van de gemeente Groningen is verantwoordelijk voor het ‘Woord vooraf. Prof dr H.W. van Os hield ter ere van de 90ste verjaardag van Hendrik de Vries (geboren op 17 augustus 1896) en de aan hem opgedragen tentoonstelling ‘Hendrik de Vries: Schilder en Tekenaar’ de openingstoespraak.

De uitgave bevat 71 werken van De Vries.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Vries, Henk de

Henk de Vries [naamvariant: Hendrik de Vries; monogrammeerde als HDV, HdV, HdV (ook los van elkaar] werd op 17 augustus 1896 in Groningen geboren en overleed op 18 november 1989 in Haren (Groningen), Henk was autodidact. Ofschoon autodidact ontwikkelde hij zich breed als schilder, (pen)tekenaar, auteur en dichter. Als kunstenaar was hij actief in Groningen, Haren Groningen) en Spanje. Favoriete onderwerpen voor hem waren figuurvoorstellingen, (bos- en berg)landschappen en fantasiefig...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Henk de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik de Vries, dichter-schilder-tekenaar'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.