Kunstenaar:Vries, Henk de

Hendrik de Vries

Artikelnummer: BI 999.707

Hendrik (Henk) de Vries was één van de oprichters van de Groninger Ploeg. In dit in de Duitse taal verschenen overzicht van het werk van de dichter, schilder en tekenaar Hendrik de Vries wordt hij ‘Der niederländische Kubin’ genoemd. W.R.H. Koops (voorzitter van de Hendrik de Vries – Riek van der Zee Stichting) schreef het voorwoord bij dit overzicht. Naast gedichten van hem vinden we in deze bundel veel illustraties van schilderijen en tekeningen.
De bundel toont in de inleiding diverse werken van De Vries en Kubin welke als twee druppels water op elkaar gelijken.

Het illustratiedeel bevat 43 werken van De Vries. Ook zijn er een tiental gedichten van De Vries in deze bundel opgenomen.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Vries, Henk de

Henk de Vries [naamvariant: Hendrik de Vries; monogrammeerde als HDV, HdV, HdV (ook los van elkaar] werd op 17 augustus 1896 in Groningen geboren en overleed op 18 november 1989 in Haren (Groningen), Henk was autodidact. Ofschoon autodidact ontwikkelde hij zich breed als schilder, (pen)tekenaar, auteur en dichter. Als kunstenaar was hij actief in Groningen, Haren Groningen) en Spanje. Favoriete onderwerpen voor hem waren figuurvoorstellingen, (bos- en berg)landschappen en fantasiefig...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Henk de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik de Vries'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.