Hendrik Nicolaas Werkman II

Artikelnummer: BI 999.703

Hendrik Nicolaas Werkman was niet alleen tot in de toppen van zijn vingers een vrijdenkende kunstenaar en grote creatieve stimulator van zijn mede Ploeg-leden maar heeft daarnaast ook in de internationale grafische wereld als zodanig meer dan zijn sporen verdiend!

Want naast zijn vele creatieve werkstukken – meestal ook door hemzelf in zijn eigen drukkerij geproduceerd – was hij een pikeur waar het ‘letters’ betroffen. Hij was in alle werelddelen als ‘letter’graficus zo bekend dat zelfs de Yale University Press meende over hem te moeten publiceren.

Deze bundel is er een voorbeeld van.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Werkman, Hendrik Nicolaas

Hendrik Nicolaas Werkman werd op 29 april 1882 in Leens (De Marne) geboren en overleed op 10 april 1945 in Bakkeveen (Opsterland) waar hij door de bezettende macht in de bossen werd geëxecuteerd. Werkman volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding; hij was dus in feite autodidact maar werd desondanks leraar / adviseur van onder andere Jaap Naninga en Siep van den Berg. Aanvankelijk werkte hij in Leens maar later ook in Groningen, Assen, Keulen en Parijs (studiereis). Hij was een ze...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Werkman, Hendrik Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik Nicolaas Werkman II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.