Hendrik Nicolaas Werkman III

Artikelnummer: BI 999.706

Woorden van Werkman als inleiding van dit boekwerk (woorden die hij zelf op 15 juli 1942 schreef; dus jaren voordat deze fraaie uitgaven tot stand kwam):

…… de druksels van het paradijs, niet het bekende paradijs, maar het onbekende, ergens in een werelddeel dat nog door geen mens uit de cultuurstaten is ontdekt – daarheen ben ik gevlucht omdat het in onze wereld haast niet meer uit te houden is.

Werkman aan Henkel

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Werkman, Hendrik Nicolaas

Hendrik Nicolaas Werkman werd op 29 april 1882 in Leens (De Marne) geboren en overleed op 10 april 1945 in Bakkeveen (Opsterland) waar hij door de bezettende macht in de bossen werd geëxecuteerd. Werkman volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding; hij was dus in feite autodidact maar werd desondanks leraar / adviseur van onder andere Jaap Naninga en Siep van den Berg. Aanvankelijk werkte hij in Leens maar later ook in Groningen, Assen, Keulen en Parijs (studiereis). Hij was een ze...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Werkman, Hendrik Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik Nicolaas Werkman III'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.