Herinnering (her)opening Leidse Universiteit

Artikelnummer: CO 880.014

Vele uitingen van vieren en (her)beginnen luidden de naoorlogs tijd in. Zo ook de Leidse Universiteit waarvoor zelfs Koningin Wilhelmina naar Leiden afreisde. Voor het Leids Universitair Uitgeversfonds aanleiding om Egelien Reitsma-Valença uit te nodigen een feestelijke litho voor deze gebeurtenis te maken. Uiteraard met haar beschermvrouwe Koningin Wilhelmina prominent aanwezig.

Afmetingen 32 × 43 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Reitsma-Valença, Engelien

Engelien Reitsma-Valença [naamvarianten: Engelina Reitsma, Engelina Reitsma-Valença, Engelina Reitsma-Valensa, Engelina Valença, Engelina Valensa; signeerde daarna als (omdat zij in 1917 trouwde met mr J. Reitsma) E.Reitsma-Valença of monogrammerde als ERV of E.R.V.] werd op 3 mei 1889 in Amsterdam geboren en overleed op 11 juli 1981 in Doorn. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Teekenschool voor Kunstambachten en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Onder ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reitsma-Valença, Engelien.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Herinnering (her)opening Leidse Universiteit'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.