Kunstenaar:Dykstra, Johan

Herinneringen uit het ondergrondse

Artikelnummer: CO 066.009
Onderwerpen: ,

Herinneringen uit het ondergrondse, een roman van F.M. Dostojewskie, werd door Johan Dykstra voorzien van een stemmige houtsnede die perfect de sfeer van deze roman uitbeeldt. Het pleit voor een zo succesvolle kunstenaar als Johan Dykstra om niet te ‘beroerd’ te zijn om een roman te verluchtigen met een houtsnede van zijn hand. Vermoedelijk zullen veel van de lezers van deze roman zich niet bewust zijn dat een zo beroemde kunstenaar aan deze uitgave heeft meegewerkt.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Herinneringen uit het ondergrondse'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.