Kunstenaar:Dykstra, Johan

Het boek van Trijntje Soldaats

Artikelnummer: CO 066.013
Onderwerpen: ,

Een zeldzaam (en zeer fraai door Johan Dykstra geïllustreerd) boek met Groninger Volksvertellingen [het eerste deel in facsimile (1958)]. Alleen al vanwege de houtsnedes van Johan Dykstra een belangrijke publicatie. Vandaar dat alle houtsneden hier als foto zijn bijgevoegd. Zelf de gebruikte initialen voor de oorspronkelijke uitgave in 1928 werden in hout gesneden.
Nog steeds veel dank verdient de samenstelster mevrouw E.J. Huizenga-Onnekes voor haar bijdrage aan deze uitgave.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het boek van Trijntje Soldaats'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.