Kunstenaar:Toorop, Jan

Het Gebed

Artikelnummer: COL 310.151

Van meerdere kunstenaars worden tijdens en ook nog na hun dood kunstwerken voor allerlei doelen verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels bidprenten. Deze werd uitgegeven door Zuster Maria Pacifica (M.N.J.N. Sleegers) dochter van onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (zie ook de tweede foto: ter ere van haar eeuwige professie). Als rechtgeaard katholiek zal het zeker Jan Toorop vreugd hebben gedaan dat zijn gebed-tekening de basis voor deze bidprent vormde.

Meer informatie:
Afmetingen 7 × 10 cm
(Ansicht)kaart

bidprent, gelopen / beschreven, z.w.

Genootschap

Bidkaartcode

geen

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever kaarten Toorop

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het Gebed'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.