Kunstenaar:Schröder, Sierk

Het geschenk van den ouden matroos

Artikelnummer: CO 272.002
Onderwerpen: , ,

Ook Mien Labberton liet zich als schrijfster van kinderboeken niet onbetuigd waar het stichtelijke teksten betroffen. Een treffend voorbeeld vinden we op de laatste bladzijde van dit kinderboek:

”t Is een Nieuw testament. Dat is het tweede gedeelte van den Bijbel. Als je dàt niet kent, ben je maar arm, me jonkje. Daarin staat het leven beschreven van Jezus Christus”. …………

Vandaag de dag zullen niet veel kinderen meer gegrepen worden door dergelijke teksten ondanks dat er her-en-der in dit kinderboekje ook ruimte is voor menselijk gedrag als ruziemaken en zelfs vechten. Door Sierk Schröder nadrukkelijk onderstreept met sprekende tekeningen (in oorsprong aquarellen).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit

Stijl

Uitgever

Schröder, Sierk

Sierk Schröder (naamvariant: Sierk Carl Schröder) werd op 3 april 1903 op Ambon geboren en overleed op 26 januari 2002 in Wassenaar. Hij was getrouwd met Maria Ottevanger. Sierk volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (MO Tekenen) en aan de Académie André Lhôte in Parijs. Schröder was onder andere leerling van Henk Meijer en later zelf weer de leraar van Thijs Buit, Ria Exel, Marjan de Glopper, Annelies Hoek, Ben Ikelaar, Corry Koekkoek, Clemens Mer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schröder, Sierk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het geschenk van den ouden matroos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.