Kunstenaar:Worm, Piet

Het gouden prentenboek

Artikelnummer: CO 1247.004

Hoe dit kinderboek samen te vatten? Kort en krachtig zou zo’n samenvatting kunnen luiden: Piet Worm kan ook in zijn eentje een fraai kinderboek samenstellen / ontwerpen / illustreren! Want weinig boeken voor jongeren vertonen zo’n perfecte balans tussen teksten, tekeningen, opmaak en formaat. Ook het onderwerp als zodanig is – historisch gezien – belangrijk: het 50-jarige regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1948.

Auteur èn illustrator: Piet Worm.

Dit gebrocheerde boek is intensief gelezen en al op leeftijd.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef), drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Worm, Piet

Piet Worm (naamvariant: Petrus Johannes Fransiscus Maria Worm; signeerde als Piet Worm) werd op 17 september 1909 in Alkmaar geboren en overleed op 7 mei 1996 eveneens in Alkmaar. Hij was gehuwd met Tia Wiegman. Piet volgde kunstzinnige opleidingen aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij André J. Verhorst (tijdelijk medew...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Worm, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het gouden prentenboek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.