Kunstenaar:Luijn, Dick van

Het grafische werk van Dick van Luijn

Artikelnummer: BI 999.653
Onderwerp:

Op 14 augustus 1981 overleed Dick van Luijn. Zijn oeuvre was zeer omvangrijk en varieerde van tekeningen tot aquarellen maar ook schilderijen en grafiek behoorde tot zijn oeuvre. Helaas heeft hijzelf – maar ook zijn omgeving – nimmer een register bijgehouden. Dus zal het ook nooit mogelijk zijn om een complete catalogus van zijn werk samen te stellen.

Desondanks geeft deze publicatie al een goed beeld van zijn grafische werk bestaande uit zowel houtsneden als etsen, linosneden en gelegenheidsgrafiek.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Luijn, Dick van

Dick van Luijn [naamvarianten: Dick van Luyn, Dirk Govert van Luijn; monogrammen: DL, DvL (onder elkaar), D.v.L.] werd op 29 september 1896 in Utrecht geboren en overleed op 14 augustus 1981 eveneens in Utrecht. Hij volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en aan de Academie Libre in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen en Tiele van der Laars (Kunstnijverheidschool te Amsterdam). Zijn leerlingen waren Gerrit Johannes van Esch, B. Jorin, Gerard van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijn, Dick van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het grafische werk van Dick van Luijn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.