Kunstenaar:Schröder, Sierk

Het Kerstlichtje in ons hart

Artikelnummer: CO 272.001
Onderwerpen: , ,

Een zeer stichtelijk verhaal van Jo Kalmijn-Spierenburg. Met enige terughoudendheid wordt de puberale fase van jongelingen geschetst. Maar alles binnen de grenzen van het betamelijke en ‘ideale’ gezinnetje. Zeg maar baldadigheid met mate in verpakt kwajongensgedrag. Zeer geschikt voor onder de kerstboom dus. Gelukkig weet de kunstenaar Sierk Schröder met zijn illustraties de fantasie van de jonge lezers en lezeressen bijna meer te prikkelen dan de tekst zelf.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit

Stijl

Uitgever

Schröder, Sierk

Sierk Schröder (naamvariant: Sierk Carl Schröder) werd op 3 april 1903 op Ambon geboren en overleed op 26 januari 2002 in Wassenaar. Hij was getrouwd met Maria Ottevanger. Sierk volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (MO Tekenen) en aan de Académie André Lhôte in Parijs. Schröder was onder andere leerling van Henk Meijer en later zelf weer de leraar van Thijs Buit, Ria Exel, Marjan de Glopper, Annelies Hoek, Ben Ikelaar, Corry Koekkoek, Clemens Mer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schröder, Sierk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het Kerstlichtje in ons hart'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.