Kunstenaar:Bodenheim, Nelly

Het regent-het zegent (auteur: Nelly Bodenheim)

Artikelnummer: CO 888.001
Onderwerpen: ,

Nelly Bodenheim – vooral bekend geworden als één van de Amsterdamse Joffers – was veel meer dan schilderes alleen. Van haar hand zijn ook de nodige kinderboeken waar zij voor zowel teksten als illustraties tekende. Maar ze draaide haar hand ook niet om – en voelde zich daarvoor evenmin te veel – om affiches of kostuums te ontwerpen. Dus niet alleen een veelpoot als kunstenares maar zeker ook een kunstzinnige veelpoot besmet met een gezond zakelijk virus.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Bodenheim, Nelly

Nelly Bodenheim (naamvariant: Johanna Cornelia Hermanna Bodenheim; momogrammeerde als NB) werd op 27 mei 1874 in Amsterdam geboren en overleed op 7 januari 1951 eveneens in Amsterdam. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Dagtekenschool voor meisjes in Amsterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Zij studeerde deels samen met Lizzy Ansigh onder andere bij August Allebé en Jan Veth (volgde tekenles bij hem). Bernardina Midderigh-Bokhorst oefende veel i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bodenheim, Nelly.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het regent-het zegent (auteur: Nelly Bodenheim)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.