Kunstenaar:Dürer, Albrecht

Hier bin ich ein Herr: Dürer in Venedig

Artikelnummer: BI 998.141

Ademloos lezend dwalen we door deze publicatie! Niet alleen de teksten maar zeker ook de illustraties onderstrepen elk de grootsheid van deze Middeleeuwse kunstenaar.

Tot op de dag van vandaag leveren vele van zijn schilderijen en tekeningen inspiratie op voor aanstormende jonge kunstenaars. Maar ook vele gevestigde kunstenaars spelen stiekem leentjebuur bij Abrecht Dürer.

Samenstelling collectie

Uitgever

Dürer, Albrecht

Albrecht Dürer (monogrammeerde als AD) werd op 24 mei 1471 in Neurenberg geboren en overleed op 5 mei 1528 eveneens in Neurenberg. Albecht Dürer volgde lessen bij Wilhelm Pleydenwurff en Michel Wolgemut.Zelf gaf hij later les aan Crispin Herrant. Zijn werkzame leven als kunstenaar speelde zich af tussen 1484 en 1528 in Duitsland (Neurenberg, Frankfurt am Main, Mainz, Keulen), Zwitserland (Basel, Insbruck), in het tegenwoordige Frankrijk (Straatsburg, Colmar), Italië (Venetië, Bologne, Milaan,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dürer, Albrecht.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hier bin ich ein Herr: Dürer in Venedig'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.