Hommages des écrivains étrangers à Paul Valéry

Artikelnummer: CO 553.008

Uit deze bijzondere, internationale (genummerde uitgave: nr. 420) blijkt eens te meer hoe vooraanstaand Jan Franken Pzn. was als kunstenaar. Je wordt tenslotte niet zomaar uitgenodigd (waarschijnlijk werd hij door de uitgever A.A.M. Stols zelf daartoe aangezet) deze beroemde internationale hommage uit 1928 aan Paul Valery met een illustratie te verrijken (zie ook de derde bijgevoegde foto). Wij vonden het dan ook wenselijk om deze publicatie toe te voegen aan onze bescheiden collectie.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset), snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hommages des écrivains étrangers à Paul Valéry'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.