Kunstenaar:Veth, Cornelis

Honderd jaren 1840-1940 (ref.: Prof mr Oud)

Artikelnummer: CO 483.021

In het voorwoord van deze door Cornelis Veth geïllustreerde uitzonderlijke publicatie van Prof mr P.J. Oud onderstreept Oud terecht het door Cornelis Veth verrichte illustratiewerkzaamheden. Bijzonder is dat Veth zich niet beperkte tot het eigen illustratiemateriaal maar zocht naar werk van collegae dat in zijn ogen het beste bij de diverse teksten paste.
Buiten een enkele eigen bijdrage (gestileerd tekeningetje van onder ander minister Schimmelpenninck) bestaan de illustraties verder uit werk van onder andere de door ons verzamelde kunstenaars Jan Sluijters Sr., Pieter Josseling de Jong, Louis Raemaekers en Jan Holswilder (zie hiervoor ook bij de betreffende kunstenaars). Foto’s van deze werkjes zijn volledigheidshalve ook hier bijgevoegd.
Naast een echte Cornelis Veth ook werken van andere kunstenaars die we tot ons collectie rekenen!

Diverse illustraties.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Uitgever

,

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Honderd jaren 1840-1940 (ref.: Prof mr Oud)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.