Kunstenaar:Bezemer, Clement

Hortensia’s

Artikelnummer: p7 022.001

Eénmaal een stilleven van Bezemer gezien en je vergeet het nooit meer. Het is niet overdreven om te stellen dat Clement Bezemer één van de meest begaafde kunstschilders is van het traditionele bloemenstilleven. Je herkent zijn stillevens uit duizenden. Het is dan ook verbazingwekkend dat deze schilder tot op de dag van vandaag zo onderbelicht is gebleven. Dit stilleven van Bezemer dateert van 1986.

Afmetingen 58 × 69 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.b.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Bezemer, Clement

Clement Bezemer werd in Zwijndrecht op 22 maart 1910 geboren en overleed in januari 2001 te Dordrecht. Clement was autodidact en werkte zijn gehele leven goeddeels in de omgeving van Zwijndrecht. Leerde wel de fijne kneepjes van het vak als leerling van Otto Dicke, Cor Noltee en Aart Glansdorp. Bezemer was een groot bewonderaar van Breitner en hij wordt dan ook tot de Haagse School gerekend. Bezemer schilderde, aquarelleerde, tekende en maakte tevens plaquettes. (rivier)landschappen,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bezemer, Clement.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hortensia's'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.