Houtsprokkelaar (naar Anton Mauve)

Artikelnummer: p42 1508.001

Het blijft niet alleen altijd een vraag als zodanig maar zeker ook een meer principiële waarom kunstenaars elkaars werken nabootsten en soms zelf kopieerden (al dan niet in dezelfde techniek als het oorspronkelijke werk). Dit is een voorbeeld van een gravure naar een werk (welk werk lag hieraan te grondslag?) van Anton Mauve door Johannes Mattheus Graadt van Roggen. Het is ons echter niet bekend welk werkstuk van Mauve aan deze gravure ten grondslag heeft gelegen.

Afmetingen 33.5 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Graadt van Roggen, Johannes

Johannes Graadt van Roggen (naamvariant: Johannes Mattheus Graadt van Roggen) werd op 28 mei 1867 in Amsterdam geboren en overleed op 26 augustus 1959 in Alkmaar. Hij was vanaf zijn derde jaar geheel doof. Johannes volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij August Allebé, Sybrand Altman, Willem de Booys (lithografie), Johannes Hinderikus Egenberger, Rudolf Stang en Barend...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Graadt van Roggen, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Houtsprokkelaar (naar Anton Mauve)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.