Kunstenaar:Wegner, Toon

Houtvlotterij bij Ristisaari (Op, Kunstb 1963)

Artikelnummer: CO 1454.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Toon Wegner genaamd Houtvlotterij bij Ristisaari opgenomen in jaargang 1963 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Wegner, Toon

Toon Wegner (naamvariant: Anthonius Johannes Wilhelm Wegner) werd op 12 november 1926 in Rijwijk Zh. geboren en overleed op 2 oktober 2010 in Orvelte. Toon volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus eveneens in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij Paul Citroen, Han van Dam, Rein Draijer, Willem Rozendaal en Willem Schrofer. Arno van Iperen en Joost Minnigh werden later leerling bij hem. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wegner, Toon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Houtvlotterij bij Ristisaari (Op, Kunstb 1963)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.