Huisje aan de oever van ?

Artikelnummer: p25 887.001

Ofschoon hij beroemde leden van het Dordtse Teekengenootschap Pictura (onder andere Elis Boonen) onder zijn leerlingen telde, was Hollestelle – voor zover als bekend – zelf geen lid van dit oudste tekengenootschap van Nederland maar wel lid van het Amsterdamse Arti et Amicitiae.
Zijn oeuvre (ateliervoorraad) werd na zijn dood verspreid via een openbare verkoping bij het Dordtse veilinghuis A. Mak. Tijdens zijn leven als tekenleraar in Dordrecht had hij intensief contact met de kunstenaar Theophile de Bock en de sporen ervan zijn goed in zijn werk terug te vinden.
Veel van zijn werken zijn maken deel uit van de collectie van het Zeeuws Museum.

Afmetingen 28 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hollestelle, Jacob Huybrecht

Jacob Huybrecht Hollestelle werd op 19 november 1858 in Middelburg geboren en overleed op 1 juni 1920 in Dordrecht. Hij volgde (kunstzinnige) opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Polytechnische School in Delft. Hij was er onder andere leerling bij Johannes du Burck en Johan Philip Koelman. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Elias Boonen. Hollestelle was aanvankelijk als kunstenaar werkzaam in Middelburg en Den Haag maar was vanaf 18...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hollestelle, Jacob Huybrecht.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huisje aan de oever van ?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.