Huisjes in landschap vermoedelijk in of bij Chatou

Artikelnummer: p17 485.001
Onderwerpen: ,

Maurice de Vlaminck werkte als kunstenaar graag buiten om vooral zijn indrukken te kunnen vastleggen. Het onderwerp zelf was daaraan meestal ondergeschikt in tegenstelling tot kleuren die dan ook de overhand in bijna al zijn composities hadden. Ook deze aquarel – vermoedelijk uit zijn ‘eerste’ periode – kenmerkt zich naast de bijna spreekwoordelijke Vlaminckse veelkleurigheid door het landelijke karakter waarin vrijwel nooit een groep huizen ontbrak.

Afmetingen 40 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Vlaminck, Maurice de

Maurice de Vlaminck (noemde zich ook wel Maurice de Wlaminck en signeerde als Vlaminck) werd op 4 april 1876 in Parijs geboren en overleed op 11 oktober 1958 in Rueil-La-Gadelière. Voor zover bekend volgde hij geen specifieke kunstopleidingen maar ontwikkelde zich autonoom. Hij wordt desondanks samen met André Derain en Henri Matisse tot de belangrijkste figuren rond de 'Fauve' beweging gerekend. Zijn vader leerde hem aanvankelijk vioolspelen. Maar hij begon al te schilderen als tiener....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vlaminck, Maurice de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huisjes in landschap vermoedelijk in of bij Chatou'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.