Huizen in de 90-er jaren

Artikelnummer: CO 012.390

Zoals elke schilder-in-spé ooit begon op de academie: uitvoeren van opdrachten op basis van de in hun tijd populaire ideeën / stromingen. Zo kwam vorige eeuw vermoedelijk ook dit werk tot stand van Van der Avoort. Ofschoon het zeker niet 100% spoorde met zijn zoektocht naar een eigen kunstenaars’formule‘, bleek later toch dat Herman een zekere voorkeur ontwikkelde voor eenvoud en primaire kleuren. Maar dan niet in de richting van een Mondriaan of De Stijl maar een geheel eigen. En deze speurtocht eindigde nooit, Nog steeds is Van der Avoort op zoek naar nieuwe vormen, voorbeelden en kleurcombinaties wat inmiddels heeft geleid tot een waar pandemonium. Naast Anton Heijboer zijn er maar weinigen die blijven of bleven zoeken. Herman is daar één van en de collectie van Caput Ovis vormt daar een goed overzicht van.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huizen in de 90-er jaren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.