Kunstenaar:Beekmans, Ad

Huizen in Gorinchem

Artikelnummer: CO 723.009

Ad was niet alleen een zoekende kunstenaar maar was feitelijk altijd met zijn ‘vak’ bezig op alle denkbare manieren. Ook ter voorbereiding? van ander en wellicht groter werk legde hij ook te pas en te onpas op papier vast wat hem boeide op stad en land. Deze tekening was ongetwijfeld een ‘geheugensteun’ om er later nog iets mee te doen op zijn atelier (zie ook CO 723.008). Maar of dit waar is? We kunnen dat iet meer nagaan want Ad Beekmans is al meer 35 jaar niet meer onder ons.

Afmetingen 24 × 22 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huizen in Gorinchem'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.