Huizen in landschap

Artikelnummer: CO 485.002

Maurice de Vlaminck werkte als kunstenaar graag buiten om vooral zijn indrukken van landschappen te kunnen vastleggen (zie ook CO 485.001). Het onderwerp zelf was voor hem meestal ondergeschikt. Nu, in tegenstelling tot zijn liefde voor kleuren, een aquarel in ‘zwart’ met op een enkele plek wat opgelegd wit. Deze aquarel – vermoedelijk uit zijn ‘eerste Franse ‘ periode – kenmerkt zich als de bijna spreekwoordelijke Vlaminckse kijk op landschappen waarin trouwens vrijwel nooit een groep huizen ontbrak.

Afmetingen 43 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Stijl

,

Vindplaats origineel

Vlaminck, Maurice de

Maurice de Vlaminck (noemde zich ook wel Maurice de Wlaminck en signeerde als Vlaminck) werd op 4 april 1876 in Parijs geboren en overleed op 11 oktober 1958 in Rueil-La-Gadelière. Voor zover bekend volgde hij geen specifieke kunstopleidingen maar ontwikkelde zich autonoom. Hij wordt desondanks samen met André Derain en Henri Matisse tot de belangrijkste figuren rond de 'Fauve' beweging gerekend. Zijn vader leerde hem aanvankelijk vioolspelen. Maar hij begon al te schilderen als tiener....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vlaminck, Maurice de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huizen in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.